خواص داروئي باقلا

http://www.pezeshk.us/?p=91055

باقلا گياهي است علفي و يكساله كه ارتفاع آن تا ۸۰ سانتيمتر
مي رسد . برگهاي آن متناوب و مركب است كه داراي برگچه هايي بشكل
تخم مرغ مي باشد . گلهاي باقلا درشت و سفيد كه داراي لكه هاي سياه
و يا بنفش است . ميوه آن كه همان باقلا است داراي غلافي پوشيده از
كرك بطول تقريبا ۱۲ سانتيمتر است .در هر غلاف تعدادي دانه قرار
درد . گل و شاخه گلدار ، ميوه و تخم باقلا مصارف طبي دارند
.

تركيبات شيميايي:
در صد گرم دانه باقلا سبز و خام مواد زير موجود است :

آب                            
۷۲ گرم

پروتئين                     
۸/۴  گرم

مواد
چرب                  
۰/۴ گرم

نشاسته                  
۱۵/۸ گرم

كلسيم                   
۲۸ ميلي گرم

فسفر                    
۱۵۵ ميلي گرم

آهن                      
۲/۲ ميلي گرم

سديم                 
۴۰ ميلي گرم

پتاسيم               
۴۷۰ ميلي گرم

ويتامين
آ            
۲۲۰ ميلي گرم

ويتامين ب ۱         0/3
ميلي گرم

ويتامين ب
۲          0/18
ميلي گرم

ويتامين ب ۳         1/5
ميلي گرم

ويتامين
ث          
۳۰ ميلي گرم

ارسنيك            
۰/۰۲ ميلي گرم

ضمنا باقلا داراي ماده اي بنام فيتين Phytine مي باشد كه بسيار
مغذي است و تقويت كننده بدن است . اين ماده كلسيم بدن را تامين مي
كند باقلا غذاي خوبي است براي دوران نقاهت .
خواص داروئي:
باقلا از نظر طب قديم  ايران سرد و تر است و گل آن گرم مي
باشد

۱)دم كرده گل باقلا ضد تشنج و ادرار آور است .

۲)دم كرده گل باقلا سنگ كليه را دفع مي كند و براي قولنج هاي
كليوي مفيد است.

۳)جوشانده باقلا براي ورم مثانه مفيد است.

۴)جوشانده باقلا اثر خوبي در رفع رماتيسم درد .

۵)از جوشانده باقلا براي درمان نقرس استفاده كنيد.

۷)باقلا را اگر با آب سركه و آب بپزيد و با پوست بخوريد اسهال
مزمن را درمان مي كند.

۸)براي رفع گرفتگي صدا در باقلا را با روغن بادام و قند مخلوط
كنيد و بخوريد .

۹) براي رفع كوفتگي و روم پستان ، در باقلا را با آب جو مخلوط
كرده و با سركه و نعناع بپزيد و ضمادي را كه بدست مي آيد روي ورم
و كوفتگي قرار دهيد .

۱۰)ضماد در باقلا را با شنبليله و عسل براي نرم كردن دمل و ورم
بناگوش و زير چشم مفيد است.

۱۱)جوشانده باقلا شكم روشهاي مزمن را برطرف مي كند.

۱۲)ضماد باقلا جوش و كورك را مي رساند و چرك را خارج مي كند.

۱۳)براي درمان تكرر ادرار از جوشانده ريشه باقلا استفاده كنيد.

۱۴)جوشانده سر شاخه هاي باقلا مستي مشروبات الكلي را برطرف مي
كند.

۱۵)براي رفع التهاب و درد نوك انگشتان و ناخن بايد يك مشت برگ
باقلا را با نيم ليتر آب جوشانيد و بگذاريد كمي سرد شود و انگشتان
خود را بمدت دو ساعت در آن قرار دهيد تا برطرف شود.

۱۶)نان خوشمزه بمقدر ۲% در باقلا بآن اضافه كنيد.

طرز استفاده:
به مبحث نسخه پيچي گياهان دارويي براي بيماري مورد نظر مراجعه
نماييد

مضرات :
باقلا در بعضي از اشخاص توليد نفخ و سنگيني سر و معده مي كند براي
جلوگيري از اين عوارض بايد ابتدا باقلا را پوست كنده و بجوشانيد و
آب آنرا دور بريزيد . سپس بان مقدري آب اضافه كرده و بعد از پختن
با روغن بادام و ادويه گرم مانند درچين و فلفل بخوريد .

مصرف باقلاي تازه ممكن است توليد مسموميت و حساسيت شديد بكند كه
گاهي موجب مرگ مي شود بنابراين بايد در خوردن باقلاي تازه و خام
احتياط كنيد . معمولا اشخاصي كه به باقلاي تازه حساسيت دارند فاقد
يك آنزيم مخصوص هستند.

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شدعلامتدارها لازمند *

*