خواص داروئی بادمجان

http://www.pezeshk.us/?p=91035

اين گياه كه بعربي بادنجان ناميده مي شود گياهي است يكساله
و داراي ساقه نسبتا ضخيم و پوشيده از كرك .ارتفاع ساقه آن تا ۷۰
سانتيمتر مي رسد . برگهاي آن بيضي شكل با نوك باريك و گلهاي آن
بنفش رنگ است . ميوه اين گياه دراز و باريك و يا گرد ، برنگهاي
بنفش ، سياه ، زرد و سفيد ديده مي شود .

بادمجان متعلق به خانواده سيب زميني است از زمانهاي بسيار قديم در
هند كشت مي شده است و از آنجا به نقاط ديگر جهان راه يافته است .
چين از قرن نهم هجري شروع به كشت و زرع آن كرد . تجار انگليسي اين
گياه را در قرن هفدهم ميلادي از گينه ودر انگلستان كردند و آنرا
بنام كدوي گينه اي ميناميدند .

بادمجان در تمام مدت سال وجود دارد و در آمريكا ، ايالات فلوريدا
، تگزاس ، لويزيانا و نيوجرسي بيشتر محصول بدمجان آمريكا را كشت
مي كنند .

تركيبات شيميايي:
همانطور كه در جدول زير ديده مي شود بادمجان داراي ويتامين هاي
A.B.C و مواد معدني زيادي است .

د صد گرم بادمجان مواد زير موجود است

انرژي                         
۳۰ كالري

آب                            
۹۲ گرم

پروتئين                     
۱/۳  گرم

چربي                       
۰/۲ گرم

نشاسته                  
۴/۶ گرم

كلسيم                   
۱۲ ميلي گرم

فسفر                     
۱۵ ميلي گرم

گوگرد                     
۱۵ ميلي گرم

منيزيم                  
۱۲ميلي گرم

پتاسيم                
۲۲۰ميلي گرم

آهن                    
۰/۷ ميلي گرم

سديم                 
۳ ميلي گرم

منگنز                  
۰/۲ ميلي گرم

روي                    
۰/۳ ميلي گرم

مس                   
۰/۱ ميلي گرم

يد                       
۰/۰۰۲ ميلي گرم

بتاكاروتن             
۰/۰۵ واحد بين المللي

ويتامين ب ۱        
۰/۰۵ ميلي گرم

ويتامين ب ۲        
۰/۰۵ ميلي گرم

ويتامين ب ۳         0/7
ميلي گرم

ويتامين
ث           
۵ ميلي گرم

خواص داروئي:
از نظر طب قديم بادمجان گرم و خيلي خشك است . بادمجان بر خلاف
آنچه كه عوام اعتقاد دارند كه بي بو و خاصيت است داراي خواص زيادي
است . مهمترين خاصيت آن كم كالري بودن آن است كه غذاي بسيار خوبي
براي كساني است كه مي خواهند وزن كم كنند زيرا داراي ويتامين و
مواد معدني نيز مي باشد .

۱)بادمجان را حتما بايد بحالت كاملا رسيده مصرف كرد زيرا خام آن
طعم تلخ درد و در آنهائيكه آسم و برونشيت دارند  باعث تحريك
اين بيماريها مي شود.

۲)بادمجان اثر نرم كننده و مدر درد .

۳)بادمجان بعلت درا بودن آهن در رفع كم خوني داروي موثري است .

۴)بادمجان را مي توان براي از بين بردن ورم و التهاب روي عضو
ملتهب گذاشت .

۵)دانه بادمجان ايجاد يبوست مي كند .

۶)ريشه بادمجان و شاخه هاي خشك شده و برگهاي آن اثر بند آورنده
خون را دراست و قابض بوده و مي توان در آن براي درمان احتلام بانه
و انواع خونريزيها استفاده كرد.

۷)بادمجان پادزهر خوبي براي مسموميت هاي حاصل از خوردن قارچ سمي
است .

۸)خوردن بادمجان گرفتگي رگها را باز مي كند و شخص را از خطر سكته
قلبي محفوظ مي درد .

۹)بادمجان برطرف كننده يبوست است .

۱۰)برگها و پوست سياه بادمجان را اگر بجوشانند اين جوشانده درمان
اسهال خوني است .

۱۱)جوشانده ريشه بادمجان درمان بيماري آسم است.

۱۲)بادمجان مقوي معده است .

۱۳)آب زردرنگي كه در موقع نمك زدن و گذاشتن بادمجان از آن خارج مي
شود براي خشك كردن عرق دست و پا بهترين دارو است و اشخاصي كه دست
و پايشان مرتب عرق مي كند بايد دست و پاي خود را با آن چند بار در
روز بشويند تا از شر اين مرض آسوده شوند.

۱۴)اگر بادمجان را بسوزانند و خاكستر آن را با سركه خمير كنند و
به زگيل بمالند زگيل كنده خواهد شد .

۱۵) از بادمجان مي توان به عنوان مسكن براي تسكين در استخوان
شكسته و ضرب خورده استفاده كرد بدين طريق كه بايد بادمجان را در
فر بگذاريد كه نيم پز شود و سپس آب آنرا با فشار بگيريد و بعد
بمقدر نصف اين مقدر آب به آن شكر قهوه اي اضافه كنيد آنرا هم
بزنيد و بنوشيد

۱۶)با تحقيقاتي كه جديدا روي موشهاي آزمايشگاهي انجام شده نتيجه
گرفته اند كه بادمجان داراي يك ماده ضد تشنج است كه در درمان
بيماري صرع اثر بسيار خوبي درد . بنابراين اشخاصي كه تشنج دارند و
يا مبتلا به اين بيماري مي باشند بهتر است كه از بادمجان استفاده
كنند.

طرز استفاده:
بادمجان داراي آلكالوئيدي بنام سولانين Solanine مي باشد كه ممكن
است در معده هاي ضعيف ايجاد آلرژي و مسموميت كند . بنابراين براي
طبخ بادمجان بايد ابتدا اين ماده را از بادمجان خارج كرد و بهترين
طرز پخت است كه خانم هاي ايراني درست مي كنند . يعني
بادمجان  را بايد پوست كند و سپس ورقه ورقه نمود و لابلاي
آنرا نمك پاشيد تا آب آن كه زرد رنگ و محتوي سولانين است خارج شود
، سپس آنرا فشار داده و پخت .

البته بهترين طريقه پخت بادمجان آب پز كردن و يا پختن در فر است
زيرا سرخ شده آن سنگين شده و براي معده هاي ضعيف مناسب نيست .

مضرات :
بادمجان با همه خواصي كه گفته شد نبايد مورد استفاده اشخاصيكه
بواسير و يا درد چشم دارند قرار گيرد زيرا بيماري آنها را تشديد
مي كند . اينگونه اشخاص اگر مي خواهند بادمجان بخورند بهتر است
آنرابا گوشت  و روغن و يا سركه بپزند و بخورند .

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شدعلامتدارها لازمند *

*