خواص داروئی خاكشير

http://www.pezeshk.us/?p=91083

خاكشير گياهي است علفي يكساله يا دو ساله كه ارتفاع ساقه آن
تا يك متر نيز مي رسد . پائين گياه كرك دراست در حاليكه بالاي آن
بدون كرك مي باشد . 

تخم اين گياه كه همان خاكشير است ريز و كمي دراز و معمولا به دو
رنگ وجود دارد يكي از آنها قرمز كه داراي طعم كمي تلخ است و ديگري
برنگ قرمز تيره مي باشد .
تركيبات شيميايي:
خاكشير داراي تعدادي اسيد چرب مانند اسيد لينوئيك ،‌اسيد لينولنيك
، اسيد اولئيك ،‌اسيد پالمتيك و اسيد استئاريك مي باشد . ضمنا در
خاكشير اسانس روغن فراري وجود دارد كه داراي مواد بنزيل و
ايزوسيانات است

خواص داروئي:
خاكشير از نظر طب قديم ايران گرم و تر است .

۱)التيام دهنده زخم و جراحات است .

۲)جوشانده خاكشير براي رفع اسهال هاي ساده و رفع ترشحات زنانگي
مفيد است .

۳)خاكشير ادرار آور است .

۴)خاكشير تب بر است .

۵)براي دفع كرم مفيد است .

۶)التهاب كليه را برطرف مي كند.

۷)سرخك و مخملك را دوا مي كند .

۸)خاكشير صدا را باز مي كند .

۹)براي از بين بردن كهير و التهابات پوستي از خاكشير استفاده كنيد
.

۱۰)از گلها و برگهاي گياه مي توان براي رفع بيماري ناشي از كمبود
ويتامين  C استفاده كرد .

۱۱)سنگ كليه را دفع مي كند.

۱۲)براي دفع سنگ كليه مي توان خارشتر ،‌خاكشير و ترنجبين را با هم
مخلوط كرده وصبح ناشتا خورد .

۱۳)براي برطرف كردن جوشهاي صورت كه بعلت خوردن چربي و شيريني زياد
ايجاد مي شود بايد جوشانده يك قاشق ترنجبين را با دو قاشق غذاخوري
خاكشير مخلوط كرده و هر روز صبح ناشتا بمدت دو هفته آنرا ميل ميل
كنيد تا جوشها از بين برود.

طرز استفاده:
به مبحث نسخه پيچي گياهان دارويي براي بيماري مورد نظر مراجعه
نماييد

مضرات :
بعضي از افراد هنگاميكه خاكشير مي خورند ممكن است سردرد بگيرند
اينگونه شاخاص بايد خاكشير را با كتيرا بخورند .

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شدعلامتدارها لازمند *

*