تاثیر غذای تتالی در جلوگیری از دیابت و تنظیم اشتها

http://www.pezeshk.us/?p=91134

این غذا خون‌ساز است و تعداد گلبول‌های قرمز خون را افزایش
می‌دهد؛ تتالی تأثیری چشمگیر در چاق شدن افراد لاغر دارد و به علت
داشتن کروم نقشی مؤثر در پایداری قند خون دارد و به جلوگیری از
ابتلا به دیابت و تنظیم اشتها کمک می‌کند

یک محقق و پژوهشگر طب سنتی مصرف نوعی غذای محلی را در پایداری قند
خون، جلوگیری از دیابت و تنظیم اشتها مؤثر دانست.

تتالی (ته‌تالی) یکی از غذا‌های محلی استان مرکزی است که حاوی
انواع ویتامین‌های A ، C ، E ، K ، گروه ویتامین‌های B مانند B۱،
B۲، B۳، B۶، B۱۲ ، اسید چرب امگا ۳، کربوهیدرات، فیبر، قند،
پروتئین، کلسیم، آهن، منیزیم، منگنز، فسفر، سدیم، پتاسیم، روی،
مس، کولین، گوگرد، پلی‌فنول، فلاونوئید، آلل‌سولفات، کروم،
کوئرستین و اسید فولیک است.

برای بررسی خواص تتالی و اینکه مصرف این غذا برای چه افرادی مفید
است، با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی مطالبی را عنوان
نمودند.

حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی(Traditional medicine) درباره
مهم‌ترین خواص تتالی اظهار کرد: این غذا خون‌ساز است و تعداد
گلبول‌های قرمز خون را افزایش می‌دهد؛ تتالی تأثیری چشمگیر در چاق
شدن افراد لاغر دارد و به علت داشتن کروم نقشی مؤثر در پایداری
قند خون دارد و به جلوگیری از ابتلا به دیابت و تنظیم اشتها کمک
می‌کند.

وی درباره خواص دیگر تتالی بیان کرد: این غذا به علت داشتن
پروتئین بالا موجب عضلانی شدن بدن می‌شود؛ تتالی خاصیت آنتی
بیوتیکی دارد بنابراین عفونت‌های بدن را از بین می‌برد.

این محقق و پژوهشگر طب سنتی افزود: تتالی به علت وجود اسید فولیک
و آهن برای زنان باردار و جنین بسیار مفید است؛ این غذا به
پیشگیری از ابتلا به بیماری‌هایی مانند فشار خون و سکته‌های قلبی
و مغزی کمک شایانی می‌کند.

عظمایی تأکید کرد: تتالی به علت داشتن ویتامین‌های A ، C ، E و
گروه ویتامین‌های B نقشی مؤثر در جوان‌سازی پوست و مو دارد و از
پیری زودرس پوست جلوگیری می‌کند.

وی تصریح کرد: تتالی به علت وجود ویتامین‌های A ، C ، E ،
فلاونوئید و پلی‌فنول خاصیت آنتی اکسیدانی دارد بنابراین سیستم
ایمنی بدن را تقویت و بدن را در برابر بیماری‌های مختلف و انواع
سرطان‌ها و تومور‌ها به ویژه سرطان روده محافظت می‌کند.

این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: تتالی به علت داشتن کلسیم، فسفر
و منیزیم استخوان‌ها و دندان‌ها را محکم و از بروز پوکی استخوان و
آرتروز در افراد جلوگیری می‌کند.

عظمایی یادآوری کرد: کوئرستین موجود در تتالی نوعی فلاونوئید
(آنتی اکسیدان) است که نقشی مؤثر در پیشگیریprevention) از ابتلا
به بیماری‌های قلبی و عروقی و پارکینسون دارد.

مواد لازم برای تهیه تتالی (پنج تا ۶ نفر)

گوشت چرخ کرده
گوسفندی                
۴۰۰ گرم

سیب
زمینی                                     
۲ تا سه عدد

پیاز                                                  
سه عدد

گوجه
فرنگی                                     
چهار تا پنج عدد

فلفل دلمه‌ای
بزرگ                             
یک عدد

هویج
فرنگی                                     
یک عدد

چاشنی غذا (آبغوره، لواشک خُرد شده، فلفل سیاه، پودر زردچوبه، نمک
و رب گوجه فرنگی
محلی)                                           
به مقدار لازم

روغن
کنجد                                      
به مقدار لازم

طرز تهیه تتالی

– مقداری روغن کنجد را در کف قابلمه بریزید.

– ۲ عدد پیاز را نگینی خُرد کنید و در قابلمه بریزید.

–  یک عدد پیاز را رنده و به گوشت چرخ کرده گوسفندی اضافه
کنید؛ مقداری فلفل سیاه، پودر زردچوبه و نمک را به گوشت بیفزایید
و آن را به خوبی ورز دهید.

– مقداری از گوشت ورز داده شده را بردارید، به شکل گرد درست کنید
و روی پیاز‌ها قرار دهید.

– سیب زمینی را به شکل دایره‌ای برش دهید و روی گوشت بگذارید.

– گوجه فرنگی، فلفل دلمه‌ای و هویج را هم به شکل دایره‌ای برش
دهید و روی سیب زمینی قرار دهید.

– مقداری آبغوره، لواشک خُرد شده و رب گوجه فرنگی محلی را در یک
لیوان آب جوشیده شده ولرم حل کنید و روی غذا بریزید.

– در قابلمه را بگذارید سپس صبر کنید تا غذا در حرارت ملایم به
خوبی بپزد.

– تتالی را همراه با نان سنگک و سبزی خوردن میل کنید.

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شدعلامتدارها لازمند *

*