روش نگهداری شیر مادر

http://www.pezeshk.us/?p=91102

شیر نخستین خوراک نوزاد تازه به دنیا آمدهٔ انسان است
اگر شاغلید و روزانه ۶ تا ۸ ساعت از نوزادتان دور هستید یا اگر
مسافرت و موقعیت خاصی برایتان پیش آمده که چند وقتی از نوزادتان
دور خواهید ماند، احتمالا نگران سلامت و تغذیه او هستید. به خصوص
اگر دلبندتان از شیر مادر تغذیه می‌کند، این نگرانی در مورد خشک
یا کم شدن شیر هم وجود دارد. اما شیر مادر را به روش‌های مختلف و
تا مدتی طولانی می‌توانید نگهداری کنید. در ادامه با این روش‌ها و
مدت زمان نگهداری شیر در هر روش آشنا خواهید شد.
شیر مادر، شیری است که از پستان مادر برای فرزندش بدست می آید.
شیر نخستین خوراک نوزاد تازه به دنیا آمدهٔ انسان است پیش از آنکه
بتواند مواد خوراکی دیگر را بخورد یا هضم کند نوزاد کمی که بزرگتر
شد ممکن است یا به خوردن شیر به صورت مستقل ادامه دهد و یا آن را
در ترکیبی با خوراکی های دیگر بخورد.شیر

ولی باید این نکته را در نظر گرفت که هیچ چیزی حتی شیر ذخیره شده
مادر، جای در آغوش گرفتن نوزاد و مکیدن سینه مادر را پر نخواهد
کرد.

آمادگی اوليه برای دوشيدن شير:
زماني از روز را مي‌توان براي دوشيدن شير انتخاب كرد كه پستان پر
از شير باشد در بيشتر مادران صبح‌ها پستان‌ها پرتر است ولي عملا
در هر موقعي از روز مي‌توان پستان‌ها را دوشيد. براي مثال مي‌توان
از هر وعده تغذيه شيرخوار، شير اضافي همان پستاني كه كاملا تخليه
نشده و يا پستاني كه شيرخوار از آن شير نخورده است را دوشيد و
ذخيره كرد.

بهتر است ۱۰ – 20 دقيقه قبل از شروع دوشيدن شير، مادر كمي استراحت
كند و يك نوشيدني مثل آب‌ميوه و ترجيحا نوشيدني‌هاي گرم (به جزه
قهوه) مانند شير، چاي كم‌رنگ يا سوپ بخورد.

مايعات گرم بيشتر از مايعات سرد به ترشح شير كمك مي‌كنند. مادراني
كه سيگار مي‌كشند و نتوانسته‌اند آن را ترك كنند قبل از دوشيدن
شير بايد از مصرف سيگار پرهيز كنند. براي بهتر جريان يافتن شير و
رگ كردن پستان، قبل از دوشيدن شير توصيه مي‌شود يك حوله گرم و
مرطوب به مدت ۵ – 10 دقيقه روي پستان و نوك آن قرار داده شود.

حمام كردن، ماساژ پستان، ماساژ ستون فقرات ناحيه پشت و يا نوك
پستان هر كدام به مدت يك تا دو دقيقه هم به اين كار كمك مي‌كند.
براي ماساژ پستان بايد يك دست را زير پستان و دست ديگر را بالاي
آن قرار داد و با حركت يك يا هر دو دست همزمان با هم از طرف قفسه
سينه به طرف نوك پستان، مجاري شير را لمس نمود تا شير به طرف
مخازن آن‌كه در زير هاله پستان قرار دارند، جريان پيدا كند.
وسايلي كه براي دوشيدن شير به كار مي‌روند بايد تميز و در صورت
امكان عاري از ميكروب يعني استريل باشند به ويژه در موارد تغذيه
نوزاد نارس و يا بيمار بستري در بيمارستان.

ظروف شيشه‌اي بهترين انتخاب براي جمع‌آوري و ذخيره كردن شير هستند

ظروف مورد استفاده ذخيره كردن شير دوشيده شده مادر
ظروف شيشه‌اي بهترين انتخاب براي جمع‌آوري و ذخيره كردن شير
هستند. چون مواد حفاظتي، پروتئين‌هاي شير و مواد ايمني بخش را به
خود جذب نمي‌كنند، خراش برنمي‌دارند و به سادگي تميز شده و سبب
حفاظت شير از آلودگي مي‌شوند. ظروف پلاستيكي با جنس مخصوص و سخت
(پلي پروپيلن) انتخاب دوم هستند.

مدت زمان نگهداری شیر مادر
شیر تازه: ۴ ساعت در دمای اتاق
اگر برنامه ای برای مصرف شیر اضافه تا دو روز آینده ندارید ان را
در وعده های ۵۰- ۱۰۰ سی سی ( یا هر مقداری که در یک وعده به
فرزندتان می دهید) فریز کنید

شیر مادر در یخچال: ۴۸ ساعت
شیر تازه ای که ظرف ۴ ساعت از زمان دوشیدن در یخچال خنک بماند تا
۴۸ ساعت تازه باقی خواهد ماند

شیر فریز شده: ۹ ماه در فریزر
اگر شیر تازه را بدون نگهداری در یخچال و بلافاصله بعد از دوشیدن
فریز کنید بیشتر باکتری های مفیدش حفظ خواهد شد رویش برچسب انقضا
بزنید تا چیزی فراموش تان نشود

شیر منجمد: ۲۴ ساعت در یخچال
شیر منجمد و سفت را در یخچال در یک کاسه آب گرم بگذارید و از قرار
دادن آن در مایکروویو بپرهیزید در صورت زیاد بودن، باقیمانده را
دور بریزید و هیچ وقت شیر را دوباره فریز نکنید

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شدعلامتدارها لازمند *

*