خواص داروئی عدس

http://www.pezeshk.us/?p=91261

عدس يكي از حبوبات است كه از قديم الايام در اكثر نقاط دنيا كشت
مي شده است . گيه شناسان اعتقاد دارند كه عدس حتي قبل از تاريخ
نيز وجود داشته است . عدس از نظر مقدر پروتئين بسيار غي است و
دربين گياهان فقط لوبياي سويا بيشتر از عدس پروتئين درد .

عدس گياهي است يكساله كه ارتفاع آن بيش از ۳۰ سانتيمتر نيست .
برگهاي آن داراي ۶ تا ۱۴ برگچه مي باشد كه در انتهاي آن پيچك قرار
درد . گلهاي عدس رنگ سفيد و داراي رگه هايي به رنگ بنفش است .
ميوه آن غلاف كوچكي است و معمولا در هر غلاف ۱ تا ۳ عدس وجود دارد
.

عدس دو نوع است :

۱)عدس رسمي كه دانه آن گرد و سنبتا درشت است و رنگ آن سبز مايل به
زرد است .

۲)عدس ريز يا عدس قرمز كه دانه هاي آن ريز و به رنگ قرمز مي باشد
.

تركيبات شيميايي:
عدس منبع غني پروتئين و ويتامين هاي گروه B مي باشد .

مواد موجود در ۱۰۰ گرم عدس بقرار زير است :

انرژي                   
۳۴۰ كالري

پروتئين                 
۲۵ گرم

چربي                    
۱ گرم

مواد نشاسته اي       60 گرم

كلسيم                 
۸۰ ميلي گرم

فسفر                    
۳۸۰ ميلي گرم

آهن                        
۷ ميلي گرم

پتاسيم                  
۸ ميلي گرم

ويتامين
آ                
۶۰۰ واحد بين المللي

ويتامين ب
۱           
۰/۴ ميلي گرم

ويتامين
ب۲            
۰/۲ ميلي گرم

ويتامين ب
۳            
۲ ميلي گرم

آرسنيك                 
۱ ميلي گرم

خواص داروئي:
عدس از نظر طب قديم ايران معتدل و خشك است و مانند ديگر گياهان
پوست و دانه آن داراي اثرات متضاد يكديگر مي باشد . يعني پوست عدس
گرم و خود عدس قابض است . بعبارت ديگر پوست آن ملين و مغز آن ضد
اسهال مي باشد .

عدس يك غذاي كامل است و انرژي لازم را براي كارهاي بدني براي
انسان تامين مي كند .

عدس داراي خواص زير است

۱)عدس زياد كننده ترشحات شير است و مادران شيدره حتما بايد از آن
استفاده كنند .

۲)عدس را در كنيد و روي پوست ملتهب بگذاريد التهاب را برطرف مي
كند .

۳)براي درمان زخم هاي دهان و گلو و ديفتري عدس را پخته و آب آنرا
غرغره كنيد .

۴)براي تقويت معده و برطرف كردن گاز معده عدس پخته را با سركه ميل
كنيد .

۵)آش عدس با روغن بادام براي دوران نقاهت بهترين غذاست.

۶)پماد در عدس با سركه براي ترك دست و پا كه بعلت سرما عارض شده
سودمند است .

۷)عدس را مي توان بعنوان مسهل هم مصرف كرد چون داراي لعاب زيادي
است كه در درمان ناراحتي هاي روده نيز موثر است .

۸)عدس پخته را بعنوان مرهم براي زخم نيز مي توان بكار برد .

طرز استفاده:
به مبحث نسخه پيچي گياهان دارويي براي بيماري مورد نظر مراجعه
نماييد

مضرات :
عدس با تمام مزايايي كه درد نبايد زياد مصرف شود و در خوردن آن
اسراف گردد زيرا اولا دير هضم است و توليد نفخ مي كند ثانيا قابض
است و جريان خون را در رگها آهسته مي كند . البته مي توان براي
جلوگيري از اين عوارض عدس را با روغن كنجد و يا روغن بادام و با
سركه خورد . ضمنا عدس بعلت داشتن ميكروپروتئين براي افراديكه
ناراحتي كليه مخصوصا تقويت كليه دارند زيانبخش است .

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شدعلامتدارها لازمند *

*