خواص داروئي انبه

http://www.pezeshk.us/?p=91327

انبه درختي است زيبا كه ارتفاع آن تا ۱۰ متر مي رسد . منشا انبه
هند و مالزي و برمه مي باشد ولي هم اكنون در تمام مناق استوايي و
حاره كشت مي شود . انبه از ۴۰۰۰ سال پيش وجود داشته است .

برگهاي اين درخت نيزه اي شكل ، گلهاي آن زرد يا قرمز رنگ و بصورت
خوشه اي وجود دارد . ميوه آن كه انبه يا منگو ناميده مي شود بيضوي
شكل و داراي طعمي مطبوع وشيرين بوده و داراي هسته اي نسبتا بزرگ
است . انبه در اوائل ماه مي مي رسد و تا اوائل سپتامبر موجود است
.

تركيبات شيميايي:
انبه داراي موادي مانند اسيد بنزوئيك Benzoic Acid اسيد سيتريك
Citric Acid و پيوري يلو دري Puri yellow Dye كه ماده زرد رنگي
است مي باشد . انبه در حدود۱۵% تانن درد .

هسته انبه داراي چربي زياد  و نشاسته و اسيد گاليك Gallic
Acid است .

در صد گرم انبه مواد زير موجود است :

انرژي                             
۴۵ كالري

آب                                 
۸۰ گرم

نشاسته                        
۱۲  گرم

پروتئين                          
۰/۵ گرم

چربي                            
۰/۱۵ گرم

كلسيم                           
۶ گرم

فسفر                            
۹ ميلي گرم

آهن                             
۰/۱۵ ميلي گرم

ويتامين
آ                       
۳۵۰۰ واحد

ويتامين ب
۱                  
۰/۴  ميلي گرم

ويتامين ب
۲                  
۰/۳۵ ميلي گرم

ويتامين ب
۳                  
۰/۶ ميلي گرم

ويتامين
ث                     
۲۵ ميلي گرم

خواص داروئي:
خواص ميوه انبه

انبه رسيده از نظر طب قديم ايران گرم و خشك و نارس آن سرد و خشك
است . انبه نارس توليد كننده بلغم و سودا  در بدن مي باشد .

۱)انبه بسيار مقوي بوده و تقويت كننده بدن است .

۲)انبه تقويت كننده قواي جنسي است .

۳)رنگ صورت را درخشان مي كند .

۴)دهان را خوشبو مي كند .

۵)ادرار آور است .

۶)يبوست را برطرف مي كند .

۷)انبه داراي مقدر زيادي اسيد گاليك است . بنبراين سيستم هضم را
ضد عفوني و تميز مي كند .

۸)انبه تميز كننده خون مي باشد .

۹)خوردن انبه بوي بد بدن را از بين مي برد .

۱۰)انبه حرارت بدن را كاهش مي دهد و تب را پائين مي آرود .

۱۱)براي رفع اسهال مفيد است .

۱۲)خوردن انبه ، سردرد ، تنگي نفس و سرفه را از بين مي برد .

۱۳)براي درمان بواسير مفيد است .

۱۴)عطش را برطرف مي كند.

۱۵)انبه چون گرم است براي گرم مزاجان مناسب نيست و اين اشخاص بايد
آنرا با سكنجبين بخورند .

خواص مغز هسته انبه

انبه داراي هسته بزرگي است كه در وسط آن مغز آن قرار درد كه بجاي
مغز بادام مي توان از آن در شيريني جات استفاده كرد .

مغز هسته انبه از نظر طب قديم ايران سرد و خشك است .

۱-خوردن مغز هسته اسهال را برطرف مي كند .

۲-براي معالجه سرمخوردگي مصرف مي شود .

۳-سرفه هاي سخت را درمان مي كند .

۴-درمان كننده بواسير خوني است .

۵-خانم هائيكه دچر خونريزي از رحم مي باشند و يا بين دو عادت
ماهيانه خونريزي دارند براي رفع آن بايد از مغز انبه استفاده كنند
.

۶-مغز هسته انبه كرم كش و ضد اسهال است .

۷-براي تسكين آسم و تنگي نفس مفيد است .

۸-ضد استفراغ است .

ديگر خواص درخت انبه

۱٫گل انبه سرد و خشك است و اسهال را رفع مي كند .

۲٫اگر شكوفه درخت انبه را خشك كرده و هر روز حدود ۳ گرم آنرا با
۱۰ گرم شكر بخورند سرعت انزال را معالجه مي كند .

۳٫صمغ درخت انبه را با روغن و آبليمو مخلوط كنيد براي ناراحتي هاي
پوست مفيد است .

۴٫براي برطرف كردن ريزش مو ، آب برگهاي درخت انبه را روي سر
بماليد .

۵٫براي تقويت دندان و لثه دم كرده برگ درخت انبه را مضمضه كنيد .

طرز استفاده:
به مبحث نسخه پيچي گياهان دارويي براي بيماري مورد نظر مراجعه
نماييد

مضرات :
هضم انبه براي بعضي از افراد سخت است و ممكن است ايجاد خارش و دمل
نمائيد .

اگر خون انبه ايجاد نفخ بكند بايد آنرا با زنجبيل خورد .

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شدعلامتدارها لازمند *

*