خواص داروئی پرتقال

http://www.pezeshk.us/?p=91454

پرتقال درخت كوچكي است داراي برگهاي سبز و گلهاي سفيد پوست پرتقال
نارنجي رنگ ، كمي ناصاف و يموه آن بسته بانواع مختلف شيرين و ترش
، زرد رنگ و يا قرمز مي باشد .

پرتقال يكي از قديمي ترين ميوه هايي است كه بشر از آن استفاده مي
كرده است و در حدود ۵۰۰ سال قبل از ميلاد مسيح كنفوسيوس از آن نام
برده است .

در حال حاضر بيشتر از ۲۰۰ نوع پرتقال در آمريكا كشت مي شود و
آمريكا نصف كل محصول پرتقال دنيا را توليد مي كند .

پرتقال اوليه ، كوچك ، تلخ و پر از هسته بوده است كه در اثر تربيت
مهندسي ژنتيكي و همچنين انتخاب نوع بهتر و كود كافي درشت تر و
شيرين تر شده است .

پرتقال ابتدا از چين به هندوستان برده شده و سپس از آنجا به نقاط
ديگردنيا راه يافت .

تركيبات شيميايي:
پرتقال يكي از غني ترين منابع ويتامين C مي باشد . البته بايد دقت
كرد كه ويتامين C در اثر سرما و رگماي زياد از بين مي رود .
اسانسي كه از گلهاي پرتقال گرفته مي شود بنام روغن نرولي Neroli
Oil معروف است كه درياب وئي بسيار مطبوع بوده و خيلي گران است و
در عطر سازي از آن استفاده مي شود .

در ۱۰۰ گرم پرتقال پوست كنده مواد زير موجود است :

آب                        
۸۶ گرم

پروتئين                 
۱ گرم

نشاسته               
۰/۲ گرم

كلسيم                 
۱۲ گرم

فسفر                   
۴۰ ميلي گرم

آهن                      
۲۰ ميلي گرم

سديم                    
۰/۴ ميلي گرم

پتاسيم                 
۱ ميلي گرم

ويتامين
آ              
۲۰۰ ميلي گرم

ويتامين ب
۱          
۲۰۰ واحد

ويتامين ب
۲          0/1
واحد

ويتامين ب ۳        
۰/۰۴ ميلي گرم

ويتامين
ث           
۵۰ ميلي گرم

در صد گرم پوست پرتقال مواد زير موجود است :

آب                      
۷۰ ميلي گرم

پروتيئن                 
۱/۵ ميلي گرم

مواد
چربي             
۰/۲ ميلي گرم

مواد نشاسته اي       25 ميلي گرم

كلسيم                  
۱۶۰ ميلي گرم

فسفر                    
۲۰ ميلي گرم

آهن                      
۰/۸ ميلي گرم

سديم                   
۳ ميلي گرم

پتاسيم                  
۲۱۰ ميلي گرم

ويتامين
آ                
۴۲۰ واحد

ويتامين ب
۱           
۰/۱۲ ميلي گرم

ويتامين ب
۲           
۰/۱ ميلي گرم

ويتامين ب
۳           
۱ ميلي گرم

ويتامين
ث              
۱۳۵ ميلي گرم

خواص داروئي:
موسسه مبارزه با بيماري سرطان آمريكا چندين سال پيش در اثر
مطالعات زياد دريافت كه علت اينكه سرطان معده در آمريكا كمتر از
نقاط ديگر است اين است كه مردم آمريكا در تمام مدت سال پرتقال
مصرف مي كنند . البته شايد علت آن وجود ويتامين C در پرتقال است .

۱)دانشمندان سوئدي كشف كرده اند كه خوردن پرتقال از سرطان
لوزالمعده جلوگيري مي كند .

۲)خوردن پرتقال كلسترول را پائين مي آورد .

۳)پوست سفيد پرتقال و ورقه هاي نازك بين قسمت هاي داخل پرتقال
بهترين دارو براي كاهش كلسترول خون است .

۴)اسانس پرتقال ضد عفونت هاي ميكربي است .

۵)پرتقال مقوي معده و ضد گاز معده است .

۶)پرتقال ضد سم ، ادرار آور و نرم كننده سينه و ضد استفراغ است .

۷)جوشانده برگهاي پرتقال براي شست وشوي ورم ها و كاهش درد 
مفيد است .

۸)خوردن پرتقال ضد اسپاسم  و آرام بخش است .

۹)اسانس پرتقال را براي ضد عفوني كردن بكار مي برند .

۱۰)پرتقال خون را تميز مي كند .

۱۱)براي برطرف كرده چين و چروك صورت وشادابي آن قسمت خوراكي
پرتقال را روي صورت بماليد و بعد از ۱۵ دقيقه با آب بشوئيد .

۱۲)از پرتقال براي كم كردن وزن مي توانيد استفاده كنيد . طرز
استفاده بدين صورت است كه يك عدد پرتقال و ۳ عدد ليموترش را پوست
كنده و به قطعات كوچك تقسيم كنيد بعد آنرا داخل ديگي ريخته و بان
نيم ليتر آب اضافه كنيد و بمدت ۱۰ دقيقه بجوشانيد . سپس سه قاشق
عسل بان اضافه كرده و مجددا بمدت ۵ دقيقه بجوشانيد و آنرا صاف
كنيد . از اين شربت ۳فنجان در روز بنوشيد . تا زون شما بمقدر ايده
آل دارايد .

۱۳)پرتقال گرچه اسيدي است ولي خاصي قليايي به بدن مي دهد و براي
كسانيكه گوشت زياد مصرف مي كنند و بدنشان اسيدي شده است مفيد است
.

۱۴)براي استفاده بيشتر از مواد غذاي پرتقال بهتر است كه پوست
زردرنگ آنرا بگيريد و با پوست سفيد و پره هاي داخل آن بخوريد زيرا
در پوست سفيد آن مواد معدني زيادي وجود دارد كه اثر اسيد موجود در
پرتقال را خنثي مي كند .

۱۵)خواص گفته شده فقط منحصربه پرتقال رسيده مي باشد وآب پرتقال
موجود در فروشگاهها و سوپر ماركت ها اين خواص را ندارند .

طرز استفاده:
به مبحث نسخه پيچي گياهان دارويي براي بيماري مورد نظر مراجعه
نماييد

مضرات :
مضرات خاصي براي آن بيان نشده است .

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شدعلامتدارها لازمند *

*