خواص داروئی پیاز

http://www.pezeshk.us/?p=91452

پياز گياهي است دو ساله داراي برگهاي توخالي و استوانه اي شكل .
ساقه پياز تا ارتفاع يك متر هم مي رسد كه آنهم استوانه اي و
توخالي است . گلهاي پياز برنگ سفيد يا بنفش بصورت چتر در انتهاي
ساقه ديده مي شود .

پياز انواع مختلف درد مانند پياز سفيد ،‌پياز بنفش ، پياز قرمز و
يا مخلوطي از قرمز و بنفش .

پياز در حال حاضر در تمام مناطق دنيا كشت مي شود ولي گفته مي شود
كه منشاء آن از ايران و افغانستان بوده است و از آنجا به ديگر
نقاط دنيا راه يافته است .

پياز از زمانهاي ماقبل تاريخ وجود داشته است . مردم مصر و كلده از
آن در غذاهايشان استفاده مي كرده اند .

مخصوصا در مصر پياز در مراسم مذهبي بكار مي رفته و احترام خاصي
داشته است . يونانيان و روميان نيز آنرا مي شناخته و مصرف مي كرده
اند

تركيبات شيميايي:
پياز داراي تركيبات گوگردي ، قند ، كلسيم ، املاح سديم و پتاسيم ،
يد ، سيليس ، آهن ، فسفر و يوتامينهاي A.B.C مي باشد . پياز داراي
اسانس مخصوصي مي باشد كه در اثر پختن از بين مي رود .

پياز خام فعاليت معده را زياد مي كند و در نتيجه ترشح اسيد
كلريدريك را تشديد مي كند . بنبراين كسانيكه ناراحتي معده دارند
ممكن است سوزش و درد در معده خود حس كنند . اينگونه اشخص بايد
پياز پخته مصرف كنند  كه ترشحات دشتكاه هاضمه را منظم كرده
اشتها رازياد و دل درد و نفخ معده را درمان مي كند .

خواص داروئي:
پياز از نظر طب قديم ايران گرم و خشك است و داراي خواص بسياري است
كه در يك مقاله نمي توان گنجانيد .

۱-پياز ادرار آوري قوي است و خام و پخته آن هر دو اين اثر را
دارند .

۲-براي رفع گاز معده از تنتور پياز مي توان ساتفاده كرد . مقدر
مصرف آن ۱۰تا ۱۵قطره است كه بايد در آّ حل كرده و مصرف نمود .

۳-براي رفع دردهاي عصبي شربت پياز بهترين دارو است شربت پياز به
اين صورت تهيه مي شود :

۱۰۰ گرم پياز خام را با ۴۰۰ گرم آب مخلوط كرده و بپزيد تا له شود
سپس ۴۰۰ گرم قند روي آن بريزيد و بگذاريد كه جوش بزند تا قند حل
شود سپس آنرا صاف كنيد و در يخچال قرار دهيد .

۴- همانوطر كه گفته شد پياز داراي انسولين گياهي است و استفاده از
آنق ند خون را پائين مي آورد . بيماران مبتلا به مرض قند بايد
حتما هر روزه از آن استفاده كنيد .

۵- اگر پياز را له كنيد و در زير شكم شخصي كه مبتلا به احتباس
ادراري است قرار دهدي ادرار را باز مي كند .

۶-پياز نيم پز براي سوختگي ها نيز موثر است .

۷-پياز خام محرك قلب است .

۸-پياز باكتري كش است .

۹-پياز تقويت كننده و نرم كننده سينه است .براي اين منظور پياز را
آب پز كرده و بخوريد .

۱۰-پياز سنگ كليه را خرد مي كند .

۱۱- پياز پخته ملين است .

۱۲-براي رفع خارش چشم چند قطره آب پياز را در چشم بچكانيد .

۱۳-براي درمان سنگيني گشو آب پياز را در گوش بچكانيد .

۱۴-ماسك پياز روي صورت خون را بطرف صورت مي كشاند و رنگ صورت را
درخشان مي كند .

۱۵-پياز چون گرم است براي كسانيكه طبع گرم دارند مضر است و اسراف
در خوردن آن موجب فراموشي و سردرد مي شود .

۱۶-پياز لثه ها را محكم مي كند .

۱۷-پياز كلسيم درد دندانها و استخوانها را تقويت مي كند و از نرمي
استخوان جلوگيري مي كند .

۱۸-پياز معالج عفونتهاي مجاري تنفسي از قبيل ورم گلو ، برنشيت ،
گريپ و آسم مي باشد .

۱۹-براي رفع سموم بدن پياز توصيه مي شود .

۲۰- براي آنكه پياز زود هضم شود و آنهايي كه معده  حساس
دارند بتوانند آنرا بخورند و از خواص آن ساتفاده كنند بايد موقع
پختن پياز مقداير شكر روي آن بريزيد و اين عمل هضم پياز را آسان
تر خواهد كرد .

۲۱- براي درمان اسهال از پوست پياز استفاده كنيد بدين صورت كه
پوست پياز را بشوئيد و در مقدري آب به  مدت ده دقيقه
بجوشانيد ، سپس آنرا در داخل دستمالي ريخته و فشار دهيد تا شيره
آن  گرفته شود . بعدا اين شيره را با شكر شيرين كنيد و روز ي
چند فنجان از آن را بشوئيد تا اسهال كاملا از بين برود .

۲۲- اگر پشه يا زنبور شما را گزيد فورا يك پياز را بريده و روي
محل گزيدگي بگذاريد درد و خارش فورا ساكت مي شود .

۲۳- پياز ترشي را براي از بين بردن يرقان و تقويت معده و روده و
زياد شدن استها مصرف مي كنند .

۲۴-اگر از بوي پياز ناراحت مي شويد مي توانيد بعد از خوردن پياز
براي رفع بوي آن باقلا پخته و يا گردوي پخته و يا نان سوخته
بخوريد .

۲۵-تخم پياز گرم و خشك است و براي ازدياد نيروي جنسي مصرف مي شود
.

۳۶-اگز از تخم پياز پمادي درست كنيد و روي سر ببنديد از ريختن مو
جلوگيري مي كند .

۳۷-حتما شنيده ايد كه در قديم براي اينكه كسي از اسرار علمي سر
درنيآورد آنها را با مركب نامرئي مي نوشتند و مركب نامرئي چيزي
غير ازآب پياز نيست .

۳۸-در خاتمه براي اينكه بوي پياز شما را ناراحت نكند و اشك از
چشمان شما جاري نشود مي توانيد پياز را زير آب شير پوست بگيريد يا
اينكه پياز را در داخل ظرف بزرگ آب قرار دهيد و درآب آنرا پوست
بكنيد .

طرز استفاده:
به مبحث نسخه پيچي گياهان دارويي براي بيماري مورد نظر مراجعه
نماييد

مضرات :
مضرات خاصي براي آن بيان نشده است .

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شدعلامتدارها لازمند *

*