خواص چای سیاه و سبز و زمان مناسب نوشیدن آن

http://www.pezeshk.us/?p=91499

نوشیدن چای از جمله آداب پذیرایی روزانه ایرانیان است که خالی از
سود و فایده برای بدن نیست.

نوشیدن چای بدون توجه به خواص آن برای رفع خستگی بیشتر مورد
استفاده قرار می گیرد اما انواع چای سبز، سفید، قرمز همگی خواص
فوق العاده ای درمانی بسیاری دارند. در این مقاله به چند خواص چای
سیاه و سبز و زمان مناسب نوشیدن آن اشاره خواهیم کرد.

خواص چای سیاه

کاهش ریسک سرطان تخمدان

سرطان بیماری مهلکی است که تا به حال جان میلیون ها نفر را گرفته
است. برای کاهش خطر ابتلا به سرطان، به ویژه سرطان تخمدان، نوشیدن
چای سیاه را آغاز کنید.

کاهش ریسک دیابت

بیش از ۲۹ میلیون نفر در آمریکا دیابت دارند و حدود ۳۰ درصد از
افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ هستند. این اختلال متابولیک حاد باید
در مراحل اولیه درمان و یا حتی پیشگیری شود. دانشمندان دریافته
اند که نوشیدن چای می تواند به کاهش خطر دیابت نوع ۲ کمک کند تا
بدن را نسبت به انسلولین حساس تر و از اختلال عملکرد سلول بتا
جلوگیری کند

بالابردن ایمنی

چای سیاه غنی از آنتی اکسیدان ها است که به تغذیه رادیکال های
آزاد اکسیژن کمک می کنند. رادیکال های اکسیژن تمایل دارند دی ان
ای را تغییر دهند و عملکرد سلول عادی را مختل کنند. این می تواند
منجر به التهاب و فعال سازی مسیرهای التهابی شود که به نوبه خود
می تواند بدن را در حالت استرس قرار دهد. چای سیاه به بیرون ریختن
رادیکال های اکسیژن کمک می کند در نتیجه به بازیابی سلول وعملکرد
بدن کمک می کند و ایمنی را افزایش می دهد.

کاهش کلسترول

سبک زندگی و عادات غذایی می تواند میزان کلسترول بد را در خون
افزایش دهد. کلسترول LDLیعنی کلسترول بد ) می تواند منجر به تجمع
پلاک در دیواره شریانی شود در نتیجه جریان خون منجر به حمله قلبی،
سکته و غیره می شود.

خواص چای سبز

خواص آنتی اکسیدانی

برای  اطمینان از اینکه کاتچین چای سبز با کازئینِ شیر و
سایر مواد غذایی پروتئینی واکنش ندهد و برای استفاده ی کامل از
مزایای آنتی اکسیدانی آن، بهترین زمان مصرف این چای، بین وعده های
غذایی است. چای سبز هضم کلسیم، آهن غیر هِم(آهن به دست آمده از
گیاه) را مهار می کند که این حالت موجب بروز مشکلاتی در افراد
مستعد ابتلا به بیماری کم خونی می شود.
چای سبز جذب موادمغذی ماکرو مثل چربی و پروتئین را کاهش می دهد،
بنابراین باید حداقل ۲ ساعت پیش یا پس از وعده های غذایی مصرف
شود.

کاهش وزن

چای سبز به دو روش باعث کاهش وزن می شود. با افزایش و تقویت
متابولیسم بدن یا با مهار جذب چربی. اگر می خواهید با مصرف چای
سبز لاغر شوید و معده ی حساسی ندارید، می توانید این چای را همراه
با موادغذایی بنوشید زیرا چای سبز خاصیت قلیایی دارد و سبب افزایش
ترشح اسید معده می شود.

زمان مناسب برای مصرف چای سبز بدون عوارض جانبی
چای سبز را صبح خیلی زود و با معده ی خالی مصرف نکنید. کافئین آن
منجر به کم آبی بدن می شود و می تواند ترشح اسید معده را تحریک
کند که این حالت منجر به ناراحتی های معده یا زخم معده می شود.
براساس طب سنتی چین: مصرف چای سبز با معده ی خالی، معده و ریه ها
را بسیار خنک می کند.
به دلیل کاهش جذب تیامین(ویتامین B1) از مصرف چای سبز در زمان
وعده های غذایی اجتناب کنید. کمبود این ویتامین منجر به ابتلاء به
بیماری بری بری می شود.

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شدعلامتدارها لازمند *

*